Επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ – Ιστορίες Αξιοπρέπειας”
On Δεκέμβριος 6, 2016

Those who survived - Poster

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΡΙΑΝΟΝ.

Το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου, “ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ – Ιστορίες Αξιοπρέπειας”, θα κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου στις 19.00 στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ, σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώνει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ.

“ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ – Ιστορίες Αξιοπρέπειας”, ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που ρίχνει φως σε μια σχεδόν άγνωστη πτυχή της προσφυγικής κρίσης.

Πολλοί από τους χιλιάδες ανθρώπους που εξαναγκάστηκαν να πάρουν τους δρόμους της προσφυγιάς, είναι θύματα βασανιστηρίων. Είναι οι πιο ευάλωτοι απ’ τους ευάλωτους. Βασανίστηκαν στις χώρες τους με τους πιο άγριους και ανείπωτους τρόπους. Κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους και ρισκάροντας τα πάντα, έβαλαν ξανά τη ζωή τους σε κίνδυνο προκειμένου ν’ αναζητήσουν άσυλο στις πύλες της Ευρώπης – φρούριο. Ο Μουράτ, ο Ζαν, και ο Αλί, αόρατοι τώρα μέσα στο πλήθος της ελληνικής πρωτεύουσας, έχουν ν’ αντιμετωπίσουν μια νέα περιπέτεια: Να πείσουν τις αρχές για την ιστορία τους έχοντας ως μόνη απόδειξη το λόγο και το σώμα τους, να στήσουν μια καινούργια ζωή από το μηδέν, και το σημαντικότερο, να επουλώσουν τις πληγές τους.

Την προβολή της ταινίας “ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ – Ιστορίες Αξιοπρέπειας” θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετώπησαν οι πρόσφυγες-θύματα βασανισμού, στην οποία θα συμμετάσχει ο σκηνοθέτης της ταινίας, Γιώργος Αυγερόπουλος, ο Ρένος Παπαδόπουλος, μέλος του Κέντρου Τραύματος, Ασύλου και Προσφύγων του Πανεπιστημίου του Έσσεξ, καθώς επίσης και αντιπρόσωποι του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Κέντρου Ημέρας ΒΑΒΕΛ.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.