Το AGORA II – Δεσμώτες υποψήφιο στα βραβεία Grimme-Preis
On Μάρτιος 3, 2021

Το AGORA II – Δεσμώτες του Γιώργου Αυγερόπουλου, στην Γερμανική του έκδοση “Kampf um Griechenland” είναι υποψήφιο για τα το 57ο Grimme-Preis στην κατηγορία “Πληροφόρηση & Πολιτισμός”.

 

Το “Grimme-Preis” είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βραβεία της γερμανικής τηλεόρασης. Καθιερώθηκε το 1964 από το Grimme Institut  και λαμβάνει χώρα ετησίως στο Μαρλ, βραβεύοντας παραγωγές “που χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες δυνατότητες του τηλεοπτικού μέσου με έναν τρόπο που τις ξεπερνά ενώ ταυτόχρονα είναι πρότυπο όσον αφορά το περιεχόμενο και την μέθοδο”. Καταξιωμένοι σκηνοθέτες όπως ο Rainer Werner Fassbinder και ο Lars Von Trier έχουν βραβευτεί με το “Grimme-Preis” στο παρελθόν.

 

Το “AGORA II – Δεσμώτες” είναι το δεύτερο ντοκιμαντέρ του πολυβραβευμένου δημιουργού και δημοσιογράφου για την ελληνική κρίση, παραγωγής 2020, το οποίο έχει τιμηθεί με Ειδική Μνεία ASBU στο 24ο Φεστιβάλ PriMed της Μασσαλίας καθώς και ήταν υποψήφιο για το Prix Europa του 2020. Στο ντοκιμαντέρ, ο Αυγερόπουλος καταγράφει για πέντε χρόνια  τις αλλεπάλληλες κρίσεις που πλήττουν την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση εκ των έσω: οικονομική, προσφυγική και υγειονομική, δημιουργώντας ένα κινηματογραφικό μωσαϊκό μιας ευρωπαϊκής δυστοπίας και θέτοντας καίρια ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

 

Μπορείτε να δείτε όλες τις υποψηφιότητες του 57ου “Grimme Preis” εδώ (στα Γερμανικά)

Μάθετε περισσότερα για την ταινία εδώ