AGORA – Πρώτη τηλεοπτική αναμετάδοση στην Ελλάδα– Κυριακή 29 Ιανουαρίου, 23:00 (ΕΡΤ2)
On Ιανουάριος 25, 2017

AGORA - Poster
Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, το AGORΑ – Από τη Δημοκρατία στις Αγορές του Γιώργου Αυγερόπουλου, ένα ντοκιμαντέρ που επονομάστηκε ως η “κιβωτός” της Ελληνικής Κρίσης θα μεταδοθεί για πρώτη φορά από το δεύτερο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, ΕΡΤ2.

Το AGORΑ, μια παραγωγή της SmallPlanet (Ελλάδα), σε συμπαραγωγή με τα WDR (Germany) και Al Jazeera Arabic (Qatar), αποτελεί ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό που δείχνει την ελληνική κρίση από το 2010 μέχρι το 2014. Αναζητά τα ίχνη που άφησε ο αντίκτυπός της στην ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών σκοτεινών χρόνων: η ταχεία φτωχοποίηση που υπέστησαν οι Έλληνες πολίτες, η άνοδος του φασισμού, καθώς επίσης και η εμφάνιση κινημάτων αλληλεγγύης μπαίνουν στο μικροσκόπιο μέσα από την πολύχρονη παρατήρηση και καταγραφή του Έλληνα ντοκιμαντεριστή, Γιώργου Αυγερόπουλου.

Μέσα σε δύο ώρες έντονων συναισθημάτων, μέσω δυνατών και, μερικές φορές, σοκαριστικών εικόνων, ο σκηνοθέτης καταγράφει την εξέλιξη της κρίσης από πρώιμο στάδιο, βρίσκει τα ίχνη που αφήνει ο αντίκτυπος της κρίσης στη ζωή απλών ανθρώπων από κάθε κοινωνική τάξη, τους οποίους παρατηρεί σε βάθος χρόνου, αναζητώντας παράλληλα απαντήσεις από τις πιο σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες της χώρας, από ανθρώπους εκ των έσω, αναλυτές και ανθρώπους-κλειδιά στα κέντρα αποφάσεων της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Το AGORΑ αποτελεί μια ταινία αντίδοτο στη λήθη, ένα έργο που μας παρακινεί να αναλογιστούμε το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης.

Η ταινία έχει βραβευθεί με πέντε αναγνωρισμένα βραβεία, ανάμεσά στα οποία είναι το Rockie Award του Banff World Media Festival (Καναδάς, 2016), το εξέχον Gold Hugo Award στο 52ο Chicago International Television Awards, και με το Otto Brenner Special Prize for Critical Journalism (Γερμανία, 2015). Μέχρι σήμερα, το AGORΑ έχει προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ ταινιών και έχει μεταδοθεί από τηλεοπτικά δίκτυα σε Ευρώπη, Βόρεια και Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Αυστραλία.

Το AGORΑ θα προβληθεί από την ΕΡΤ2, στο “Doc on ERT”, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 23:00.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αγοράστε το συλλεκτικό AGORA DVD/CD BOX SET εδώ
Δείτε την ταινία σε Video On Demand: agora.smallplanet.gr
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας: www.agorathedoc.com
Facebook: facebook.com/agorathedoc
Twitter: twitter.com/agorathedoc