Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ για τους Παρόντες του Γιώργου Αυγερόπουλου στο Los Angeles Greek Film Festival
On Μάιος 31, 2021

Οι «Παρόντες» του Γιώργου Αυγερόπουλου βραβεύτηκαν με το βραβείο Ορφέας Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Los Angeles Greek Film Festival!

Η ταινία ξεδιπλώνεται με φόντο το δημόσιο σύστημα υγείας, παρατηρώντας σε βάθος χρόνου την πολιτική διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, τους επιφανείς πρωταγωνιστές της, αλλά και τους αφανείς ήρωες. Ο Γιώργος Αυγερόπουλος μέσα από την ελληνική εμπειρία, αναδεικνύει μια οικουμενική πραγματικότητα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τη νέα μετα-Covid εποχή που βρίσκεται ήδη εδώ.

Οι «Παρόντες», παραγωγής iMEdD σε συνεργασία με την SmallPlanet έκανε πρεμιέρα διαδικτυακά τον Φεβρουάριο του 2021 στην Ελλάδα, ενώ προβλήθηκε δωρεάν στο ελληνικό κοινό επί 15 μέρες τον Μάρτιο, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και αποσπώντας πολύ καλές κριτικές από τον τύπο.

Στη φετινή 15η έκδοση του Los Angeles Greek Film Festival συμμετείχαν 18 ταινίες ντοκιμαντέρ. Παρουσιάστηκαν επίσης 17 animation, 14 ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους και 16 ταινίες μικρού μήκους, ένα χαρακτηριστικό δείγμα της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής σε αντίξοους καιρούς.

Πρόκειται για τον δεύτερο «Ορφέα» Καλύτερου Ντοκιμαντέρ που κερδίζει ο Αυγερόπουλος στο Los Angeles Greek Film Festival. Ο πρώτος τού απονεμήθηκε το 2015 για την πολυβραβευμένη του ταινία του AGORA – Από την Δημοκρατία στις Αγορές, συμπαραγωγή της SmallPlanet με το γερμανικό δίκτυο WDR και το Al Jazeera.