Σημαντική ελληνική διάκριση στο Παγκόσμιο Φεστιβαλ Media του Καναδά
On Ιούνιος 22, 2016

Tο AGORA του Γιώργου Αυγερόπουλου τιμήθηκε με το μεγάλο βραβείο ROCKIE 2016, ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές από 40 χώρες του κόσμου.

AGORA - Poster
Στο AGORAΑπό τη Δημοκρατία στις Αγορές, του Γιώργου Αυγερόπουλου, απονέμεται το σπουδαίο βραβείο «Rockie» για το καλύτερο ντοκιμαντέρ στην κατηγορία κοινωνικών και ερευνητικών ταινιών των Βραβείων Rockie 2016 στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Media του Μπανφ στον Καναδά.

Τα εμβληματικά βραβεία Rockie τιμούν οπτικοακουστικές παραγωγές από όλο τον κόσμο και θεωρούνται από τις σπουδαιότερες διακρίσεις στο είδος τους.
Εκατοντάδες τηλεοπτικά και ψηφιακά προγράμματα διαγωνίζονται κάθε χρόνο σε 23 κατηγορίες, όπως αυτές της μυθοπλασίας, του δράματος, της κωμωδίας, των παιδικών προγραμμάτων, του ντοκιμαντέρ και άλλες,
Φέτος συμμετείχαν περισσότερες από 40 χώρες, ενώ η κριτική επιτροπή των βραβείων αποτελείτο από 350 επαγγελματίες της διεθνούς οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Παραγωγές του Καναδά απέσπασαν 6 βραβεία, ενώ ακολούθησαν η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ με 4. Οπτικοακουστικά έργα της Νότιας Κορέας απέσπασαν 2 βραβεία και από ένα η Γαλλία, η Ταιβάν, η Νορβηγία, η Γερμανία, η Αυστραλία και η Ελλάδα.

Πρόκειται για το πέμπτο βραβείο που κερδίζει το AGORA, μία παραγωγή της Small Planet (Ελλάδα) σε συμπαραγωγή με την γερμανική δημόσια τηλεόραση WDR και το Al Jazeera Arabic (Κατάρ). Έχει τιμηθεί επίσης με το μεγάλο βραβείο Gold Hugo των Τηλεοπτικών Βραβείων του 52ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο (ΗΠΑ, 2016), το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Δημοσιογραφίας Otto Brenner (Γερμανία, 2015), το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες (ΗΠΑ, 2015) και το Βραβείο Καλύτερου Σχεδίου Ταινίας από το FIPA INDUSTRY στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Έργων (Γαλλία, 2014).

Η ταινία αποτελεί ένα συγκλονιστικό μωσαϊκό που αποτυπώνει την ελληνική κρίση από τα πρώτα της στάδια ενώ παρακολουθεί σε βάθος χρόνου τον αντίκτυπό της στην ελληνική κοινωνία: τη ραγδαία φτωχοποίηση των πολιτών, την άνοδο του φασισμού και την ανάδυση των κινημάτων αλληλεγγύης. Το AGORA είναι μια ταινία-αντίδοτο στη λήθη που μας παρακινεί να σκεφτούμε το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης.

Μέχρι σήμερα, το AGORA έχει συμμετάσχει σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ και έχει προβληθεί είτε τηλεοπτικά είτε κινηματογραφικά σε χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας και Λατινικής Αμερικής, στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αυστραλία.

 

Δείτε το AGORA σε VOD σε πέντε γλώσσες (EL, EN, FR, ES, DE)

Αποκτήστε το AGORA DVD CD Box Set